Dilimizin Zenginlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Düzenlenen Proje

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Şehit Servet Tomak Anaokulu olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği "Okul Öncesi Etkinlik Uygulama Rehberi" doğrultusunda çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Proje Etkinlikleri

• Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma: Öğrencilerimizle birlikte kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek, etkileşimli bir öğrenme ortamı oluşturuyoruz.
  • Hikâye Tamamlama: Seçtiğimiz kitapları öğrencilerimizle birlikte okuyor ve hikâyeleri tamamlamalarını sağlıyoruz, böylece yaratıcılıklarını geliştiriyoruz.
  • Hikâye Kartı Hazırlama: Öğrencilerimiz küçük gruplara ayrılarak okunan hikâyeleri anlatıyor ve çizimler yapıyorlar, bu da işbirliği ve iletişimi güçlendiriyor.
  • Söyle-Çiz: Bilinmeyen kelimeleri öğrencilerimize söyleterek, hayal güçlerini kullanarak çizim yapmalarını sağlıyoruz. Dil bilgisini ve kelime dağarcığını geliştiriyoruz.
  • Kitap Tanıtma Çalışmaları: Eğitim başlamadan önce kitapları tanıtarak, öğrencilerimizin merakını ve öğrenme isteğini arttırıyoruz.
  • Kelime Bulma Oyunu: Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kelime kartları ile öğrencilerimizin kelime dağarcığını zenginleştiriyoruz.

Şehit Servet Tomak Anaokulu | Dilimizin Zenginlikleri Projesi